Ridskolan

Vårterminen 2021!

Terminsstart för vårterminen 2021 är vecka 1!

Första riddag för vårterminen är måndag 4 januari och sista riddag söndag 13 juni 2021. Mer info finns här: Prislista och terminsinfo VT2021 Wendestam Ridcenter

Ny Börja rida kurs för barn startar söndag 10 januari! Läs mer här: Börja rida kurs VT-2021

Sista riddag för höstens ordinarie lektioner är söndag 20 december.

Börja rida kurs för vuxna!

Är du sugen på att testa ridning? Har du kanske ridit tidigare men haft ett längre uppehåll? NU har du chansen att börja!

Kursen består av 5 tillfällen som är förlagda på torsdagar kl. 18:00-18:45 på Tranemoryttarnas ridanläggning Berg med start TORSDAG 20 AUGUSTI! Ingen tidigare ridvana krävs. Vi har lugna välutbildade hästar som är mycket trygga med sin uppgift.

Pris: 1000 kr. Begränsat antal platser så boka i tid!

Anmäl dig via vår intresseanmälan HÄR eller skicka ett mail till wendestamridcenter@gmail.com

Info Ridskolestart hösttermin 2020!

Vi är glada att kunna meddela att vi har förlängt vårt avtal med Tranemoryttarna och ridskolan fortsätter som vanligt efter sommaruppehållet!
Nya och gamla elever hälsas varmt välkomna och tveka inte att kontakta oss ifall ni är intresserade av att börja rida hos oss!
Nybörjargrupp för barn från 4 år startar 2 augusti . Läs mer längre ner.
Vuxen och vill börja rida? Anmäl intresse för nybörjargrupp eller plats i mer rutinerad grupp. Du vet väl att du kan använda ditt friskvårdsbidrag till ridlektioner?
Vi har lediga platser i avancerade ungdomsgrupper, barngrupper med ridvana osv. Intresseanmälan finns HÄR 

Höstterminen 2020 startar vecka 31, måndag 27 juli !

Höstterminen består av 21 lektionstillfällen. Start måndag 27 juli. Sista riddag söndag 20 december 2020. Terminsavgiften sätts in i förskott på WENDESTAM RIDCENTER´s bankgiro nr: 847-6145 eller SWISH nr. 1232698454 senast 2020-06-30. Mer info finns här: Prislista HT2020 Wendestam Ridcenter

BÖRJA RIDA KURS FÖR BARN!

Vi startar en ny grupp med ridlekis/börja rida kurs med start söndag 2 augusti 2020!

Kursen består av 6 lektionstillfällen som är förlagda på söndagar.

Lektionstiden är 45 min där barnen får möjlighet att lära sig hur man umgås med hästarna inne i stallet , göra iordning dem inför ridning och såklart även rida en stund.

Hästar är stora djur och barnen är små därför är det viktigt av säkerhetsskäl att en vuxen är med eleven vid varje tillfälle för att kunna assistera barnet både i stallet och i ridhuset. Du behöver inte vara hästkunnig sedan innan utan får instruktioner på plats.

Klädsel/utrustning: Oömma kläder. Skor med klack på , gärna gummistövlar. Hjälmar och skyddsväst finns att låna på ridskolan. Långt hår ska vara uppsatt.

Kursdatum: Söndag förmiddag

Sön 2 aug, sön 9 aug, sön 16 aug, sön 23 aug, sön 30 aug, sön 6 sept.

Samling 10 min före utsatt lektionstid i stallet. Ridledare: Linn Olausson.

Pris: 650 kr inkl. moms.

Anmäl ert intresse via vår intresseanmälan HÄR eller via e-post till wendestamridcenter@gmail.com

 

Välkomna!

Anna-Karin Wendestam , ridskolechef.

Wendestam Ridcenter

Berg Backagården 1

514 91 Tranemo

Tel. 070-4414198

wendestamridcenter@gmail.com

Kicka på länken nedan för att fylla i en intresseanmälan:

Intresseanmälan ridskola

 Vill du börja rida?

Anmäl nu till Höstterminen 2020!
Vi har ströplatser i befintliga grupper på varierande nivåer och åldersgrupper.
Ridlekis/Börja rida kurs för barn startar i vecka 31! Anmäl intresse via länken Intresseanmälan ridskola

Vi på Wendestam Ridcenter driver av Svenska Ridsportsförbundet kvalitétsmärkt ridskola. Kvalitetsmärkningen garanterar bland annat utbildad personal, och god hästhållning med hästar väl lämpade för uppgiften. Här ska alla ges möjlighet att träna och utvecklas oavsett mål. Hästarna är välutbildade och flera av dem har även fina tävlingsmeriter. De elever som vill satsa lite mer på sin ridning kan välja att rida i tränings-/tävlingsgrupp och ges då möjlighet att tävla på skolhästarna.

All undervisning sker i mindre grupper (max 8 st) utav utbildad personal med god hästkunskap och pedagogiskt utbildning. Detta för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin häst- och ridutbildning.

Bra att veta inför ridskolestarten!

Klädd för stalljobb
I stallet är det viktigt med rejäla skor. Sandaler, gymnastikskor och
träskor är inte bra skor att använda i stallet, köp ett par ridskor
med klack som har inbyggd stålhätta som minskar risken för
trampskador.

Shorts, linne och sandaler är ingen bra stallklädsel. Tröjor med huva ska inte heller användas då du kan lätt fastna med huvan och strypas. Använd gärna handskar i stallet och när du leder hästen till och från hagen.

Smycken ska inte användas varken vid ridning eller vid hantering av hästen eftersom du lätt kan fastna och göra dig illa.
Bylsiga jackor och halsdukar ska du undvika när du rider och istället använda kroppsnära kläder. Rid aldrig i linne, utan skydda axlarna.

Hjälm
Svenska Ridsportförbundet har beslutat att hjälm, ska bäras vid uppsutten ridning och körning inom förbundets verksamhet. En bra ridhjälm ska vara godkänd med CE-märkning.

Köp aldrig en begagnad hjälm, den kan ha skador som inte syns. Om du har ramlat av och hjälmen tagit emot stöten är det bäst att köpa en ny hjälm. Hjälmen ska alltid vara knäppt under hakan.
Att ha ridhjälm vid ridning är en självklarhet, men tänk även på att olyckor även han hända vid hantering av hästar på marken.

Skyddsväst
Skyddsvästen ska vara CE-märkt och ha beteckningen EN 13158 Nivå 3. En skyddsväst ska passa precis och inte vara för kort eller för lång. Köp alltså inte en väst att växa i.

Tuggummi
Tugga aldrig tuggummi vid ridning. Du kan sätta tuggummit i halsen.

Uppsatt hår
Har du långt hår bör du sätta upp det, både när du rider och när du är i stallet.

Uppdaterad: 20200601