Ridskolan

Information från TRR och WRC

Efter att ha drivit ridskolan i drygt 8 år så har Anna-Karin Wendestam som driver Wendestam Ridcenter meddelat att hon till hösten kommer att söka nya utmaningar.

Ridskolans verksamhet med ridlektioner, ridläger mm fortsätter precis som vanligt fram till 2020-08-31.

Tranemoryttarna har påbörjat arbetet med att hitta ny ridlärare/arrendator.
Vi kommer fortlöpande att uppdatera med information.

Har du frågor hör av dig till styrelsen via styrelse.trr@hotmail.com eller wendestamridcenter@gmail.com

Vänliga hälsningar

Styrelsen Tranemoryttarna och Wendestam Ridcenter

 

Vårterminen 2020 startar vecka 2, måndag 6 januari !

Vårterminen består av 23 lektionstillfällen. Start måndag 6 januari. Sista riddag söndag 14 juni 2020. Terminsavgiften sätts in i förskott på WENDESTAM RIDCENTER´s bankgiro nr: 847-6145 eller SWISH nr. 1232698454 senast 2020-01-15. Mer info finns här: Prislista VT2020 Wendestam Ridcenter

Börja rida kurs / Ridlekis!

Vi startar en ny grupp med ridlekis/börja rida kurs i höst med start söndag 12 januari 2020!

Kursen består av 6 lektionstillfällen som är förlagda på söndagar.

Lektionstiden är 45 min där barnen får möjlighet att lära sig hur man umgås med hästarna inne i stallet , göra iordning dem inför ridning och såklart även rida en stund.

Hästar är stora djur och barnen är små därför är det viktigt av säkerhetsskäl att en vuxen är med eleven vid varje tillfälle för att kunna assistera barnet både i stallet och i ridhuset. Du behöver inte vara hästkunnig sedan innan utan får instruktioner på plats.

Klädsel/utrustning: Oömma kläder. Skor med klack på , gärna gummistövlar. Hjälmar och skyddsväst finns att låna på ridskolan. Långt hår ska vara uppsatt.

Kursdatum: Söndag kl. 12:15-13:00

Sön 12 jan,  sön 19 jan, sön 26 jan, sön 2 feb, sön 9 feb,  sön 16 feb.

Samling 10 min före utsatt lektionstid i stallet. Ridledare: Linn Olausson.

Pris: 650 kr inkl. moms.

Anmäl ert intresse via vår intresseanmälan på hemsidan eller via e-post till wendestam@gmail.com

Kicka på länken nedan för att fylla i en intresseanmälan:

Intresseanmälan ridskola

 Vill du börja rida?

Anmäl nu till vårterminen 2020!
Vi har ströplatser i befintliga grupper på varierande nivåer och åldersgrupper.
Ridlekis/Börja rida kurs för barn startar i vecka 2! Anmäl intresse via länken Intresseanmälan ridskola

Vi på Wendestam Ridcenter driver av Svenska Ridsportsförbundet kvalitétsmärkt ridskola. Kvalitetsmärkningen garanterar bland annat utbildad personal, och god hästhållning med hästar väl lämpade för uppgiften. Här ska alla ges möjlighet att träna och utvecklas oavsett mål. Hästarna är välutbildade och flera av dem har även fina tävlingsmeriter. De elever som vill satsa lite mer på sin ridning kan välja att rida i tränings-/tävlingsgrupp och ges då möjlighet att tävla på skolhästarna.

All undervisning sker i mindre grupper (max 8 st) utav utbildad personal med god hästkunskap och pedagogiskt utbildning. Detta för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin häst- och ridutbildning.

Bra att veta inför ridskolestarten!

Klädd för stalljobb
I stallet är det viktigt med rejäla skor. Sandaler, gymnastikskor och
träskor är inte bra skor att använda i stallet, köp ett par ridskor
med klack som har inbyggd stålhätta som minskar risken för
trampskador.

Shorts, linne och sandaler är ingen bra stallklädsel. Tröjor med huva ska inte heller användas då du kan lätt fastna med huvan och strypas. Använd gärna handskar i stallet och när du leder hästen till och från hagen.

Smycken ska inte användas varken vid ridning eller vid hantering av hästen eftersom du lätt kan fastna och göra dig illa.
Bylsiga jackor och halsdukar ska du undvika när du rider och istället använda kroppsnära kläder. Rid aldrig i linne, utan skydda axlarna.

Hjälm
Svenska Ridsportförbundet har beslutat att hjälm, ska bäras vid uppsutten ridning och körning inom förbundets verksamhet. En bra ridhjälm ska vara godkänd med CE-märkning.

Köp aldrig en begagnad hjälm, den kan ha skador som inte syns. Om du har ramlat av och hjälmen tagit emot stöten är det bäst att köpa en ny hjälm. Hjälmen ska alltid vara knäppt under hakan.
Att ha ridhjälm vid ridning är en självklarhet, men tänk även på att olyckor även han hända vid hantering av hästar på marken.

Skyddsväst
Skyddsvästen ska vara CE-märkt och ha beteckningen EN 13158 Nivå 3. En skyddsväst ska passa precis och inte vara för kort eller för lång. Köp alltså inte en väst att växa i.

Tuggummi
Tugga aldrig tuggummi vid ridning. Du kan sätta tuggummit i halsen.

Uppsatt hår
Har du långt hår bör du sätta upp det, både när du rider och när du är i stallet.

Uppdaterad: 20200320