Om oss

 

Wendestam Ridcenter drivs av Anna-Karin Wendestam på vår gård Vilg Nilsagården i Fotskäl, Marks kommun,

Anna-Karin Wendestam är av Svenska Ridsportförbundet auktoriserad C-tränare i fälttävlan, diplomerad Svensk Ridlärare Level 2 och har även gått en ettårig unghästutbildarkurs på RS Strömsholm. Tävlingsmeriter upp till msv klass i samtliga 3 disipliner med fälttävlan och dressyr som favoritgren. Anna-Karin blev 2006 Svensk Mästare i lag-fälttävlan.

 

Rid- och träningsläger, kurser

Vi erbjuder rid- och träningsläger samt kurser för såväl barn, ungdomar och vuxna. Under sommaren anordnas ett antal olika kurser och läger. Du kan läsa mer om dem i vårat prospekt.

Unghästutbildning

Wendestam Ridcenter tar emot hästar för in- och tillridning. Unghästutbildningen sker enligt den svenska modellen utarbetad av Jens Fredricsson. Anna-Karin har stor erfarenhet av unghästar och har visat ett 40-tal hästar på 3-årstest, kvalitetstävlan/unghästtest, unghästchampionat och Breeders Trophy.

Uppfödning av SWB kvalitetshästar

Vi bedriver småskalig avel med uppfödning av svenskt varmblod SWB. Vi får 1-3 föl per år och vårt avelsmål är ädla hållbara sporthästar med god kapacitet och gott temperament som kan prestera på hög nivå inom sporten i respektive gren.

Kvalitetsmärkt Ridskola

Vi driver av Svenska Ridsportsförbundet kvalitetsmärkt ridskola. Här ska alla ges möjlighet att träna och utvecklas oavsett mål. Hästarna är välutbildade och flera av dem har även fina tävlingsmeriter. De elever som vill satsa lite mer på sin ridning kan välja att rida i tränings-/tävlingsgrupp och ges då möjlighet att tävla på skolhästarna.

All undervisning sker i mindre grupper (max 8 st) med utbildad personal med god hästkunskap och pedagogisk utbildning.  Detta för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin häst- och ridutbildning.

Uppdaterad: 20220201

Skribent: Anna-Karin Wendestam