Om oss

Wendestam Ridcenter drivs av Anna-Karin Wendestam på Tranemoryttarnas ridanläggning i Tranemo, Västergötland.
Anna-Karin Wendestam är diplomerad Svensk Ridlärare Level 2 , auktoriserad C-tränare i fälttävlan och har även gått en ettårig unghästutbildarkurs på RS Strömsholm.

Tävlingsmeriter upp till msv klass i samtliga 3 disipliner med fälttävlan som favoritgren. Anna-Karin blev 2006 Svensk Mästare i lag-fälttävlan. Anna-Karin har under perioden 2003-2009 arbetat på ET:s ridcenter som instruktör, unghästutbildare och ansvarig för ridlägren. Direkt efter avslutad unghästkurs 2010 fick Anna-Karin anställning på Ridskolan  Strömsholm.

Kvalitetsmärkt Ridskola
Vi driver av Svenska Ridsportsförbundet kvalitetsmärkt ridskola. Här ska alla ges möjlighet att träna och utvecklas oavsett mål. Hästarna är välutbildade och flera av dem har även fina tävlingsmeriter. De elever som vill satsa lite mer på sin ridning kan välja att rida i tränings-/tävlingsgrupp och ges då möjlighet att tävla på skolhästarna.

All undervisning sker i mindre grupper (max 8 st) med utbildad personal med god hästkunskap och pedagogiskt utbildning. Detta för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av sin häst- och ridutbildning.

Vill du börja rida på ridskolan eller har frågor om verksamheten kontaktar du Anna-Karin via mejl eller telefon.

Rid- och träningsläger, kurser
Vi erbjuder rid- och träningsläger samt kurser för såväl barn, ungdomar och vuxna. Under sommaren anordnas ett antal olika kurser och läger. Du kan läsa mer om dem i vårat prospekt.

Unghästutbildning
Wendestam Ridcenter tar emot hästar för in- och tillridning. Unghästutbildningen sker enligt den svenska modellen utarbetad av Jens Fredricsson. Anna-Karin har stor erfarenhet av unghästar och har visat ett 30-tal hästar på 3-årstest, kvalitetstävlan, unghästchampionat och Breeders Trophy.

Skribent: Anna-Karin Wendestam
Uppdaterad: 20140730